SGP – više od trke

Sarajevo Grand Prix je projekat promocije biciklizma i uz podršku Međunarodne biciklističke federacije koji se održava 14. juna 2015. godine

SarajevoGrandPrix2015 logo

Medjunarodnu UCI trku – Sarajevo Grand Prix koja je kao sportski događaj već uvrštena u UCI kalendaru i predstavlja okupljanje velikog broja biciklista iz preko 20 zemalja svijeta i preko 140 takmičara.

Oni koji vole biciklizam i uživaju da se rekreativno bave biciklizmom da uzmu učešće u ovoj aktivnosti i dočekaju prefesionalnu trku.
U sklopu ove biciklijade, 14. juna oborit ćemo i Guinnissov rekord u najdužoj liniji biciklista na svijetu – što će nam dati dodatnu medijsku pozornost i što će ponovno poslati pozitivnu poruku iz Sarajeva u cijeli svijet. Rekord koji se drži od oktobra 2010. godine iz Kalifornije jeste 916 biciklista jedan za drugim.

Vaše učešće u Sarajevo Grand Prix 2015 projektu nam puno znači. A svi koji žele biti dio ove priče mogu da se prijave na www.sarajevograndprix.com. Prijava je besplatna, a da Bosna i Hercegovina još jednom bude upisana u Guinnissovu knjigu rekorda, kao i samo učešće u Grand Prix-u znači mnogo više.