Zlatko Berbić intervju za magazin “Slobodna Bosna”

Ove godine održava se drugi po redu Sarajevo Grand Prix, i to 14. juna. Ta nedjelja bit će jako bitna za Bosnu i Hercegovinu jer će pored takmičarskog dijela biti održan i rekreativni dio gdje će biti oboren i Guinnissov rekord u najdužoj biciklističkoj liniji na svijetu. Razgovarali smo sa Zlatkom Berbićem, Predsjednikom Biciklističkog Saveza BiH i direktorom Sarajevo Grand Prix-a.

zlatko_berbic_130612

Zlatko Berbić – Predsjednik Biciklističkog Saveza BiH i direktor Sarajevo Grand Prix-a

 

Sad je već poznato u evropskom biciklističkom kalendaru: „Sarajevo Grand Prix“ održava se između „Giro d’Italije“ i „Tour de Francea“. Koliko učesnika očekujete ove godine i iz koliko država?

U sportskom dijelu očekujemo oko 120 takmičara iz svih država regiona i Evrope jer se ove godine skupljaju bodovi za nastup na olimpijskim igrama, a svim pravim biciklistima to je sigurno jedna od najvećih želja, dok u rekreativnom dijelu očekujemo više od 3000 učesnika što će svakako biti najmasovnije okupljanje ljubitelja biciklizma u regiji.

SGP web slider1

Je li ruta ista kao i prethodne godine?

Rutu smo malo prilagodili širem spektru takmičara te ove godine se neće penjati na Igman (ostaje dužina od 150 kilometara) ali svakako završavamo u velikom ringu između zgrade Vijeća ministara i vijećnice gdje će svi moći da uživaju u spektakularnom završetku, po uzoru na Tour de France.

 

A, ovogodišnji će «Sarajevo Grand Prix» obilježiti rušenje jednog od Guinnessovih rekorda…

Ginisov rekord je svakako alat za promociju neke ideje ili koncepta i nama je cilj da upišemo Sarajevo Grand Prix kao i naše fanove rekreativce u ovu najveću knjigu svjetskih rekorda.

 

Pozivamo dobre ljude svih generacija i nacionalnosti da dođu i učestvuju u vožnji te upišu svoje ime u registraciju a mi ćemo im svima poslati sertifikat za uspomenu kao i specijalnu poklon majicu Sarajevo Grand Prix koja je tradicionalne žute boje. – ističe Zlatko Berbić

 

Svi ljubitelji biciklizma pa i oni koji nisu a imaju biciklo, dovoljno je da dođu 14. juna ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu najkasnije do 10 sati.

Vidimo se svi 14. juna, pokažimo svima koliko nas ima! – poručuju iz Sarajevo Grand Prix-a

Posted in Vijesti.